Trainingsacteur
Trainingsactrice
Trainingsacteur
Trainer
Actrice
Actrice
Actrice
Voice-over
Voice-over
Voice-over

Trainer


Communicatiewetenschapper Paul Watzlawick stelde in 1974 al dat je niet niet kunt communiceren. Alles wat je zegt of doet, ook als je niets doet heeft invloed op je omgeving. Vandaag de dag is deze stelling nog even actueel als toen. Echter is effectief communiceren gericht op je doel ontzettend moeilijk.
Juist omdat ons gebruikelijke gedrag veranderen zo moeilijk is, verschuilen veel mensen zich achter oneliners zoals: “ik ben nou eenmaal zo.” “Ik zeg gewoon hoe het is” of “ik doe niet aan van die trucjes.” Ik ben als trainer precies om die reden geen voorstander van het aanleren van ‘trucjes’. Ook is iedereen goed zoals hij of zij is en is het heel krachtig om te zeggen wat je wil zeggen zonder veel poespas. Tegelijkertijd zie ik ook dat communicatie vaak spaak loopt bij gebrek en aan wederzijds begrip, worden gesprekken doelloos gevoerd of wordt er voor de ander gedacht en daarnaar gehandeld.
Het is ontzettend boeiend om met elkaar te onderzoeken welke obstakels op het gebied van communicatie op iemands weg staan en hoe we deze uit de weg kunnen ruimen. Ik help daar graag bij. Leren gaat voor mij samen met ervaren en heel veel doen. Fietsen heb je ook niet geleerd door naar iemand te kijken die het al kan en met gespreksvoering is dat precies hetzelfde.

Samenwerkingspartners

Met regelmaat verzorg ik trainingen voor en met één van mijn samenwerkingspartners. Ik werk al diverse jaren nauw samen met:

Achtergrond en ervaring

Voordat ik koos voor zelfstandig ondernemerschap heb ik ruim 9 jaar voor een grote zorgorganisatie in Utrecht gewerkt. Begonnen als activiteitenbegeleidster op de vloer en later doorgegroeid tot coördinator en teammanager. In 2014 heb ik mijn bacheloropleiding management in de zorg afgerond.
Als trainer heb ik al veel mensen mogen helpen doelgerichter te communiceren, vrijer en met meer zelfvertrouwen te presenteren of effectiever te leidinggeven.
Ik geloof in een leven lang leren en geef daarbij graag het goede voorbeeld. Zo volg ik ieder jaar scholingen en coaching om mijn inhoudelijke kennis te vergoten en didactische kwaliteiten op peil te houden. Omdat leiderschap en communicatie universeel is train ik niet alleen medewerkers binnen de zorgsector.

Als trainer heb ik onder andere met en voor onderstaande doelgroepen gewerkt:
Zorgpersoneel en bestuurders (gehandicaptenzorg, ouderenzorg)
Medewerkers en leidinggevenden binnen de overheidssector (sociale werkvoorziening, gemeente, belastingdienst)
Adviseurs / consultants
Detachieringsbureau
Retail (winkelpersoneel en hun leidinggevenden)
Docenten
Leidinggevenden en meewerkende voormannen binnen de bouw

DISC

In veel training dient het gedrag van medewerkers als uitgangspunt. Wat loopt er in de praktijk niet naar wens en welk gedrag zou wel wenselijk zijn?
Bij langdurige samenwerkingen in teams ga ik graag nog een laag dieper om te onderzoeken waar het gedrag precies vandaan komt. DISC is hier een mooi instrument voor en beschrijft iemand voorkeursstijl op het gebied van communicatie. Wanneer je je eigen stijl in beeld hebt en die van de ander herkent kun je makkelijker jouw gedrag aanpassen aan de stijl van de ander zonder hierbij jezelf te verliezen.

Ik ben gecertificeerde DISC-trainer en aangesloten bij Q4profiles. Dat betekent dat ik DISC testen kan laten afnemen en de uitslag mag interpreteren. De volledige rapportage geeft inzicht in je eigen voorkeursstijl op het gebied van communicatie. Daarnaast legt het mogelijke energielekken bloot die op termijn kunnen leiden tot vermoeidheid en uitval wegens burn-out klachten. Inzicht hierover stelt je in staat zelf keuzes te maken die helpen bij een gezonde balans op je werkplek of in je privé situatie.

Kijk voor meer informatie over trainingen op

Van A naar B trainingen

De trainingen zijn onder andere te combineren met het spelen van een escaperoom.

Alexandra is DISC gecertificeerd bij Q4profiles

Q4profiles

Q4profiles onderzoekt, analyseert en deelt kennis over communicatie en menselijk gedrag.


© Copyright Maris for You